Promotie van concert op speciale locatie

ls je publiek naar je concert wilt lokken, moet je het goed promoten. Dit geldt voor clubs, casino’s, kerken en andere eigenaren van locaties, en PR-bureaus, maar ook voor bands en ander talent. Wat uw rol in het proces ook is, de volgende tips voor concertpromotie zullen u helpen een groter publiek aan te trekken.

Concertpromotietips voor locatie-eigenaren


Locatie-eigenaren kunnen veel dingen doen om te genieten van een betere opkomst voor hun evenementen.

Strategische planning. Een van de eerste problemen die u moet aanpakken, is planning. U dient op de hoogte te zijn van eventuele concurrerende evenementen die op een bepaalde datum plaatsvinden. Houd ook rekening met zaken als vakanties en al het andere dat de opkomst kan beïnvloeden. Als je een populaire rockband boekt, plan het dan niet op dezelfde avond dat er een nog populairdere band in de stad is. Over het algemeen geldt: hoe groter de act, hoe verder van tevoren de datum wordt gepland. Dit geeft je voldoende waarschuwing voor grote namen die kunnen voorkomen dat je eigen show een succes wordt.

Persberichten. Zorg ervoor dat u ruim voor de datum persberichten naar de lokale media verstuurt. Vergeet niet de waarde van het verzenden van concertinformatie naar gratis lokale publicaties. De meeste steden hebben gratis weekbladen die veel mensen lezen voor entertainmentnieuws. Naast evenementenlijsten publiceren deze kranten vaak interviews en verhalen over lokale concerten.

Uw locatiewebsite. Uw locatiewebsite moet een professionele uitstraling hebben en gemakkelijk te navigeren zijn. Het moet ook links naar de websites van artiesten bevatten. Ze zouden je dit moeten geven, maar zelfs als ze dat niet doen, is het de moeite waard om een ​​paar minuten onderzoek te doen. Tegenwoordig heeft bijna elke artiest een website, een Facebook-pagina of muziek op sites zoals Bandcamp, SoundCloud of andere soortgelijke sites. Dit is vooral belangrijk voor handelingen die niet algemeen bekend zijn. Je moet ook sociale media gebruiken om concerten te promoten. Herinner je volgers meerdere keren aan aanstaande optredens. Sommige mensen kopen concertkaarten ver van tevoren, anderen wachten tot het laatste moment.
Concertpromotietips voor artiesten
Tegenwoordig moeten muzikanten, stripfiguren en ander talent zeer proactief zijn in het promoten van hun concerten. Locatie-eigenaren zullen, hopelijk, hun steentje bijdragen aan de bekendheid van uw evenement. Het grootste deel van de verantwoordelijkheid ligt echter bij de kunstenaar. U wilt tenslotte niet alleen een succesvol concert hebben, maar ook meer fans aantrekken en uw merk opbouwen.

Verstuur persberichten en cd’s. Verstuur persberichten naar de media in de stad waar je gaat optreden. Stuur ook voorbeeld-cd’s naar muziekrecensenten en lokale dj’s. Dit kan ertoe leiden dat je muziek wordt afgespeeld op lokale radiostations en misschien een kans op een interview voor je concert. Veel bands plannen concerten die samenvallen met albumreleases. Als je dit doet, is het verzenden van voorvertoningen van je album een ​​goede manier om aandacht van de pers te krijgen en, hopelijk, zendtijd voor je cd.

De website van je band. Als je een goede website voor je band hebt, kun je meer potentiële fans bereiken. Hoewel het handig is om pagina’s voor sociale media en muziek op sites zoals SoundCloud te plaatsen, zou je ook je eigen website moeten hebben. Hier kun je zoveel informatie over jezelf plaatsen als je wilt, inclusief foto’s, video’s en natuurlijk aankomende concertdata.

Sociale media en e-mail. Herinner je volgers regelmatig aan geplande concertdata. Naast social media pagina’s is een goede manier om dit te doen een e-maillijst. Als je nog geen mailinglijst of nieuwsbrief hebt, is het niet moeilijk om er een op te bouwen. Je kunt e-mailadressen verzamelen bij elk live-evenement en ook online.