Beloon je personeel met een leuk kerstpakket

Het kerstpakket is een handig geschenk waarmee je de waardering kunt uitspreken naar je personeel. Ieder jaar kijken ze weer reikhalzend uit naar het cadeau dat je voor ze hebt gekocht en het is natuurlijk ook een traditie die in stand moet worden gehouden. Kerstpakketten zijn in verschillende vormen, maten en prijsklassen verkrijgbaar en in de regel zijn ze goed gevuld met snacks en leuke producten waar je medewerkers van kunnen genieten en plezier van kunnen hebben. In onze blog geven we een aantal tips en trucs om leuke kerstpakketten te kopen.

Een betaalbaar kerstpakket

Kerstpakketten zijn helemaal niet zo duur, hoewel je het ook weer zo duur kunt maken als dat je zelf wilt. Het is een feit dat er betaalbare opties zijn die niet veel geld kosten. Je kunt € 100,- of meer per persoon uitgeven, maar je kunt ook een kerstpakket ter waarde van € 25,- per persoon uitzoeken. Als je veel medewerkers hebt kan het wel een forse investering zijn, maar als bedrijf kun je ook geschenken afschrijven. Dus het kost je feitelijk weinig tot niets, terwijl je je medewerkers er ontzettend gelukkig mee maakt.

Gethematiseerd kerstpakket

Kerstpakketten zijn in verschillende vormen, maten en prijsklassen verkrijgbaar en de keuze is enorm. Je kunt ook kiezen voor een pakket met een bepaald thema. Denk dan aan een pakket vol met lekkernijen, snacks en dranken uit landen, zoals Mexico, Italië, Frankrijk en de Verenigde Staten. Of ga voor een borrelpakket dat uit nootjes, chips, en biertjes bestaat. Of ga juist voor een duurzaam of een gezond pakket voor kerst. 

Een duurzaam kerstpakket

Een duurzaam kerstpakket is een pakket dat grotendeels bestaat uit natuurlijke en milieuvriendelijke producten en uit handige, kostenbesparende oplossingen, zoals een setje ledlampen en slimme stekkers. Duurzaamheid is nog steeds een belangrijk thema waar veel mensen mee bezig zijn en als bedrijf kun je dus hieraan bijdragen. Met een duurzaam pakket draag je ook nog eens bij aan een beter milieu en verklein je de ecologische voetafdruk van je organisatie.

Pas op voor de nadelen

Misschien vind je de traditie om een pakket weg te geven onzin en heb je geen zin in extra kosten. Maar de nadelen mag je niet onderschatten. Daarom is het verstandig om je standpunt te herzien en om je medewerkers toch een kerstpakket te geven.

Pas op voor gedemotiveerd personeel

Niemand vindt het leuk dat ze niet gewaardeerd worden voor het werk dat ze voor je hebben gedaan. Nu hoef je echt niet continu complimentjes te geven en schouderklopjes uit te delen, maar door het geven van een pakket spreek je al enorm veel waardering uit voor wat ze voor je hebben gedaan.

Voorkom een negatieve sfeer

Gedemotiveerd personeel kan de sfeer op de werkvloer negatief beïnvloeden en dat wil je voorkomen. Waar het eens zo gezellig was, heerst er nu spanning en onvrede, omdat medewerkers niet blij zijn met het feit dat ze geen pakket voor kerst van je hebben gehad.

Invloed op je naam

Wees je ervan bewust dat mensen altijd met elkaar praten en wat heb je liever? Dat een medewerker op een bijeenkomst vol lof over je spreekt, omdat je hem of haar een leuk kerstpakket hebt gegeven of dat ze zich negatief uitlaten over het feit dat ze niets hebben gekregen?