Alles over het kopen van tickets voor concerten

Concertkaartjes voor verschillende artiesten worden online verkocht, waardoor iedereen gemakkelijk toegang heeft tot een kans om ze in het hele land live te zien optreden. Veel websites vermelden bijvoorbeeld tourdata voor moderne zangers zoals Justin Bieber, Katy Perry, Scouting For Girls, Rihanna, Take That, JLS, Alexandra Burke, Olly Murs, Enrique Iglesias, The Wanted en nog veel meer. Er zijn ook tickets te koop voor meer klassieke bands en muzikanten, gericht op een oudere markt, waaronder Chris De Burgh, en verschillende tribute-acts.

Genres

Veel websites verkopen ook festivaltickets waarmee je toegang hebt tot evenementen zoals Bestival, Creamfields, Sonisphere, Isle of Wight Festival en Camp B festival. Over het algemeen zijn er verschillende genres waarin elk concert online wordt vermeld, bijvoorbeeld rock, pop, festivals en clubs en dans. Deze maken het veel gemakkelijker voor de gebruiker om de specifieke te zoeken die hun interesse wekt in plaats van door alle gebeurtenissen te gaan waar ze niet bij betrokken zijn. Als je een specifieke artiest of concert in gedachten hebt, dan kun je een zoekwoord in de zoekbalk invoeren en het zou je door moeten leiden naar wat je zoekt. Dit is beter dan urenlang in de rij staan ​​in de kou en regen om je tickets te boeken aan de kassa, waar er geen garantie is dat je fatsoenlijke stoelen krijgt. Online retailers kunnen je in ieder geval waarschuwen wanneer de tickets in de verkoop gaan, zodat je een grotere kans hebt om klaar te zijn om in te loggen en ze zo snel mogelijk te pakken te krijgen. Dit geeft je een veel betere kans om stoelen op de eerste rij te boeken, of zo dicht mogelijk bij het podium. Een heel goede manier om je tickets te verkrijgen is via Ticketswap.

Tour concerten

Grote nationale tours voor beroemde artiesten vinden meestal plaats op verschillende grote arena-locaties in het VK. Deze omvatten The O2 in Londen, de LG Arena in Birmingham, Cardiff International Arena, MEN Arena in Manchester, Metro Radio Arena in Newcastle Upon Tyne, Capital FM Arena in Nottingham en de Odyssey Arena in Belfast, evenals verschillende andere plaatsen. Kleinere maar nog steeds populaire optredens voor nieuwe of minder bekende artiesten kunnen plaatsvinden in lokale theaters in steden als Portsmouth, Reading, Southampton of Leeds.